keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Yksi kohtaaminen avasi mahdollisuuden uudelle uralle 53 vuotiaana

Vuosikaudet erilaisissa tapahtumamarkkinoinnin tehtävissä toimineena löysin uuden uran työharjoittelun kautta. Tapahtumarikas puolivuotinen sujahti projektiassistenttina työskennellessä, näyttötutkintoa suorittaen, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston Tukipolkuja terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi–hankkeen (2013 - 2016), Nurmijärven pilotissa.

Tukipolkuja – hankkeen Nurmijärven pilotin projektityöntekijälle Heidi Puumalaiselle kaunis kiitos. Aina hymyilevä ja innostava, sekä uskomattoman positiivinen Heidi perehdytti ja ”kuljetti” minua mukanaan mitä erilaisimpiin kohtaamisiin, joissa tutustuin uusiin ihmisiin ja minut ”puskasta tulleena” otettiin avosylin vastaan. Näissä kohtaamisissa vahvistui tahtoni olla mukana kehittämässä ja toteuttamassa sisältörikkaampaa sekä merkityksellisempää työtä hyvinvoinnin edistämisen parissa.

Työharjoittelussa pääsin sisälle minulle uuteen maailmaan – järjestö- ja hanketyöhön, mm järjestöjen välisen ja järjestö-kuntatoimijoiden välisen yhteistyön kehittämiseen sekä vapaaehtois- ja kansalaistoiminnan kehittämistyöhön. Tukipolkuja – hankeen aikana luodut verkostot johdattivat minut aivan uuteen työmaailmaan, josta löytyi myös uusi työpaikkani

Huhtikuussa aloitin Kotien Puolesta Keskusliitto ry:n palveluksessa, Resurssikeskus lähellä sinua - Yhteisöllisyydestä voimavara ihmisten arkeen – hankkeen projektisuunnittelijana. Projektissa vastaan yhdessä hankkeen pilottipaikkakuntien Kotien Puolesta paikallisjärjestöjen kanssa vapaaehtoistoiminnan kehittämistyöstä. Hankkeen toteutuksessa on päävastuu Valli ry:llä. Hankkeesta lisää tästä linkistä.

Yhteistyö jatkuu siis vielä monellakin muotoa Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry:stä tutuksi tulleiden työntekijöiden kanssa. Teihin on ollut ilo tutustua. Upeaa, kun vielä tapaa sydämensä pohjasta työstään nauttivia ihmisiä ja hienoa, kun sain olla osana tällaista työyhteisöä.

Kaikilla kohtaamisilla on oma tarkoituksensa. Yhden yllättävän kohtaamisen seurauksena minulle löytyi aivan uudet polut työmaailmassa sekä ihana työelämäkumppani. Erittäin merkityksellisiä ovat työyhteisöjen päivittäiset kohtaamiset, vietämmehän suuren osan päivästä juurikin työkavereiden parissa. Vaikka työpäivät eivät aina helppoja ja hauskoja olekaan, tulisi näiden kohtaamisten antaa voimaa jaksaa muuten arjen rutistuksessa. Kohtele siis työkavereitasi ja muita ihmisiä niin kuin toivot itseäsi kohdeltavan. Hetki aikaa kuunnella, hymy ja ystävällinen sana eivät ole itseltä pois, mutta voivat pelastaa jonkun muun päivän.


Aurinkoista ja lämmintä kesän odotusta kaikille! 
-Kati Nikola


Kuvassa Kati ja Heidi tammikuussa 2016



Kati Nikola toimi Yhdistysverkoston Tukipolkuja 2013 - 2016- hankkeessa opiskelijana elokuussa 2015 - tammikuussa 2016.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti