keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö – onko se Sinulle tuttu asia?



Joulukuun 3. päivänä vietetään Suomessa Vapaaehtoisten päivää.


Tässä on muutamia ajatuksiani vapaaehtoistyöstä.


Jäin noin viisi vuotta sitten eläkkeelle. Tuli aika etsiä – mitä  voisin tehdä  lisääntyneellä  vapaa-ajallani. Vapaaehtoistyö tuntui  sopivalta vaihtoehdolta. Mietin, missä minua tarvittaisiin - mistä saisin tietoa eri vaihtoehdoista. Pohdiskelin muutaman kuukauden ajan asiaa. Sattumalta huomasin  sanomalehdestä parikin juttua, joissa kerrottiin – vapaehtoisia etsitään. Moni saattaisi olla kiinnostunut toiminnasta, mutta ei ole tietoa missä heitä tarvittaisiin. Mitenkähän eri toimijat ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet löytäisivät toisensa?                

   

Olen ollut mukana silloin tällöin järjestetyissä tapahtumissa sekä toiminnassa, johon olen sitoutunut esim. vuoden ajaksi. Olen toiminut lapsiperheiden, aikuisten ja ikäihmisten parissa. Toiminnassa on keskeistä toisen ihmisen ainutkertainen kohtaaminen ja keskinäinen vuorovaikutus, kanssaihmisten hyväksi ja omaksi iloksi. Vapaaehtoistyötä on mukava tehdä, kun tuntee itsensä  tervetulleeksi tehtävään, kokee että huolehditaan sekä saa ohjeita ja opastusta.

Vapaaehtoisena annan omaa aikaani, mutta saan itselleni uusia taitoja ja uusia sosiaalisia ihmissuhteita. Toiminta tuo iloa ja virkistystä sekä mahdollisuuden tavata  muita samanhenkisiä ihmisiä. Ihmisiä jotka haluavat olla yhdessä ja ottaa vastuuta yhteisistä asioista. Vapaaehtoisen on hyvä  tietää omat toiminnan rajat ja muistaa huolehtia omasta jaksamisestaan  sekä oppia sanomaan myös ”ei”.       


Toivon yhä useamman innostuvan vapaaehtoistyöstä. Auttavia käsiä ja vierellä kulkijoita tarvitaan.



Terveisin,   Marja-Leena Koskinen

Kuva: Marja-Leena 1.9.2015 Sahan koulun 100-vuotisjuhlissa emäntänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti