keskiviikko 26. elokuuta 2015

Vielä muutama päivä juhliin!

Sahan koulun 100 -vuotis juhliin ei ole enää montaakaan päivää ja vielä on kaiken näköistä tehtävää, jotka pitäisi hoitaa kuntoon. Paljon on kuitenkin jo nyt saatu aikaiseksi. Rekvisiittaa olemme saaneet lainaksi pääosin Hyvinkään Aseman koululta. Alla hieman esimakua siitä.


Sahan koulun taival alkoi vuonna 1915, tasan sata vuotta sitten. Paljon on sataan vuoteen mahtunutkin. Ensin toimi Sahan koulu aina 1990 luvun alkuun asti, jonka jälkeen paikan valtasi päiväkodin väki syksyllä 1996. Päiväkodin lähdettyä ja muutaman vuoden tyhjänä olon jälkeen rakennukseen saatiin taas toimintaa, kun siihen tuli Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry vuonna 2009. Tänä päivänä talo onkin vilkkaassa käytössä ja hyvä näin.

Kun miettii kuinka moni ihminen on Sahan koululla käynyt, ei ole ihmekkään, että monenlaisia tarinoita tuolle ajanjaksolle mahtuu. Omia tarinoitaan kouluajoilta saa nyt tulla jakamaan muiden kanssa vanhan Sahan koulun 100 -vuotis juhliin 1.9 klo 14-18. Osoite on Puistotie 83.

Juhlien ohjelmisto näyttää seuraavalta:

Klo 14.00 Talon ovet aukeavat
Klo 14.15 Sahan koulun Runosahurien esitys ”Oli ennen…” Ohjaajana Eevamarja Luode-Salonen
Klo 14.45 Talon puheenvuoro, vs. toiminnanjohtaja Alicia Perho / Yhdistysverkosto
Klo 15.30 Sahan koulu ja sen miljöön historia kuvin, Jaakko Suokas / Järvenpää-Seura.
Klo 16.00 Järvenpään Mieslaulajien seniorikuoro Ajattomat
Klo 16.30 Talon käyttäjän puheenvuoro, Terttu Kanninen / Luodaan Yhdessä ry, sekä kangaskorttinäyttelyn esittely, Pirjo Kekäläinen / Moninaiset
Klo 17.00 Sahan koulu ja sen miljöön historia kuvin, Jaakko Suokas / Järvenpää-Seura
Klo 18.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuudessa tunnelmaa luo Tapani Väntänen haitarimusiikilla. Paikan päällä on myös tarjoiluja.

Toivotamme teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi!

-Johanna

1 kommentti: